Ароматерапи в зимний период

Ароматерапи в зимний период

Зимові місяці з малою кількістю сонячного світла та низькими температурами не сприяють гарному настрою. Не всі можуть протистояти депресивним настроям, і трапляється, що ми помічаємо сонливість, проблеми з концентрацією уваги, відсутність енергії та велику сприйнятливість до стресу. Один з ефективних способів розслабитися взимку – використовувати ароматерапію. Це терапія, що набирає популярності, в якій використовуються натуральні ефірні масла.

Сонце – це природне джерело енергії. Під його впливом в організмі відбувається синтез вітаміну D, який важливий для правильного функціонування нервової системи та гарного самопочуття. Дотик гарячих променів до шкіри заспокоює та приємно. Воно розслаблює все тіло. Довгі, яскраві дні оптимістичніші. Сонце на вулиці спонукає нас вийти з дому. Як ми можемо компенсувати його відсутність узимку?

Подбайте про те, щоб розслабити своє тіло та розум. Тепла вода, легкий масаж та спеціально підібраний розслаблюючий аромат – хіба може бути найкраще поєднання у цьому випадку? Приємне купання в гідромасажній ванні може – принаймні, певною мірою – замінити дотик теплих сонячних променів. Якщо додатково використовувати натуральну аромотерапію, ефект посилиться.

Сила ефірних олій

Ароматерапія – це лікування, в якому використовуються аромати, отримані виключно з натуральних та чистих рослинних речовин. Спеціально складені суміші ефірних масел мають різноманітні ефекти. Вони впливають на органи чуття, приносячи розслаблення, сприяючи засинання, або стимулюють і надають енергії.Ефект від використання ароматерапії полягає в поліпшенні самопочуття - як в області розуму, так і тіла (розслаблення м'язів та зниження напруги сприяють полегшенню різних видів болю).

Популярні рослинні запахи, що використовуються в ароматерапії

Трава пальмарози

Олія пальмарози характеризується солодким рожево-гераневим ароматом. Має сприятливий вплив на шкіру, що в'яже і зволожує. Чинить стимулюючу та відновлюючу дію.

Лемонграс

Олія лемонграсу має надзвичайно інтенсивний, освіжаючий цитрусовий аромат, який має заспокійливу дію.

Палісандрова олія

Солодкий аромат олії рожевого дерева має антидепресивну дію. Він відновлює душевний спокій та внутрішню рівновагу завдяки своїм стабілізуючим властивостям на центральну нервову систему.

Евкаліпт

Евкаліптова олія має антибактеріальну дію, полегшує відхаркування, очищає дихальні шляхи. Його свіжий, інтенсивний аромат покращує настрій та допомагає при хронічній втомі. Він стимулює, надає енергії, усуває почуття втоми, знімає стрес. Воно допомагає в терапії головного болю напруги.

Розмарин

Аромат розмаринової олії допомагає розслабитися, знімає втому, підвищує кров'яний тиск та посилює лібідо.

Олія сибірського кедра

Масло має дезодоруючу, антибактеріальну та зігрівальну дію і допомагає при лікуванні інфекцій верхніх дихальних шляхів. Має м'яку стимулюючу дію.

Пачулі

Ефірне масло пачулі допомагає зняти почуття тривоги, ефективно при лікуванні депресії та зменшує стрес.Іноді його використовують під час медитації. Воно також діє як природний афродизіак та покращує стан шкіри.

Шавлія

Запах шавлії, що використовується в ароматерапії, покращує настрій, благотворно впливає на пам'ять та концентрацію уваги. Він заспокоює нерви та утихомирює.

Квіти іланг-ілангу

Ефірна олія з квіток іланг-ілангу покращує кров'яний тиск, знімає напругу та підвищує лібідо. В Індонезії пелюстки іланг-ілангу розсипають на ліжку молодят. Передбачається, що квіти є не лише афродизіаком, а й покращують подружні стосунки, борючись із гнівом.

Як проводяться сеанси ароматерапії

Тривалість купання у гідромасажній ванні не повинна перевищувати 20 хвилин. Цього часу достатньо досягнення стану релаксації. Оптимальна температура води для ароматерапії становить 35-38 °. Ванни можна повторювати так часто, як ви забажаєте. Регулярне використання вибраних ароматів сприятиме тривалому покращенню вашого самопочуття і, безсумнівно, допоможе боротися зі зниженим настроєм у зимовий період.

А ви користуєтесь ефірними оліями? Діліться у коментарях. Читайте інші наші матеріали на нашому сайті www.fermencol.com.ua

Заказать сейчас