Отсрочить старость

Отсрочить старость

Сучасні теорії розповідають про способи, здатні загальмувати процес старіння. Даоська медицина надає свій спосіб довгожитла, знайдений багато тисяч років тому.

У даосизмі існує таке поняття, як Де - стан гармонії, саме воно здатне збільшити тривалість життя. Як цього досягти?

Щоб на це запитання, слід розібратися: що протилежністю гармонії? Це себелюбство, озлобленість, ворожий стан – як до себе, і до оточуючих. Людина живе в суспільстві, а тому так чи інакше відчуває такі емоції. А вони впливають на тіло та на життєздатність.

Останні дослідження щодо хромосом показали, що на їхніх кінцях розташовані надзвичайно прості структури – теломери. Вони захищають кінці хромосом, де записано генетичну спадщину людини. Чим молодший індивід, тим вони довші. У кінцевих ділянках хромосом «задано», скільки разів може статися поділ клітини. Чим коротше теломери, тим менша тривалість життя людини.

Крім віку, на довжину теломера впливає стрес, який намагається «урізати» довжину теломера. Однак, завдяки вбудованій системі захисту – ферменту теломеразу, він здатний компенсувати зношування теломер. Його вироблення відбувається після викиду накопиченої емоційної напруги.

Тобто пропускаючи через себе стрес, людина відновлюється на всіх рівнях. Однак є один виняток, коли фермент не реагує на стрес і, таким чином, не забезпечує відновлення теломерів.

З цього випливає, що такі емоції буквально вкорочують життя.У даосизмі, що сформувався тисячі років тому, про теломери навряд чи знали, і зменшення тривалості життя трактували інакше.

У даоській медицині вважається, що тіло людини працює завдяки енергії Ці. При цьому є постнатальна енергія (енергія їжі, повітря, довкілля), яку можна заповнити і пренатальна енергія (дана при народженні). Останню слід заощаджувати, оскільки вона не піддається відновленню.

Помітили, як даоське вчення перетинається із науковими думками 21 століття? Проте існує одне «АЛЕ»: у традиційній європейській медицині не знайти точних порад, як уникнути почуття ворожості. У той час як у даосизмі є методики роботи з тілом та розумом. Які призводять до гармонії.

ЯК ЗДІЙСНЮВАТИ ГАРМОНІЮ

У даоській практиці будь-яка робота з емоційним тлом бере початок із тіла. Для агресії його напружують, а культивації гармонії – розслаблюють. При чому розслаблення має бути активним, завдяки цьому тіло стає пластичним та рухомим, енергія може по ньому текти вільніше. Для таких цілей розроблені різного роду практики, що запускають міріади розслаблень найглибших м'язів тіла.

Практики на розслаблення роблять людину більш спокійною, стриманою та емоційно стабільною. Поглибити цей стан допоможуть медитативні практики. Вони дозволяють детально відстежувати свої статки та вчитися ними керувати.

Медитація відкриває багато нових можливостей та може кардинально змінити життя.

А ви як справляєтеся з емоціями? Пишіть у коментарях, читайте багато цікавих матеріалів на нашому сайті www.fermencol.com.ua

Заказать сейчас