Возможно ли счастье в одиночестве?

Возможно ли счастье в одиночестве?

А давайте розглянемо головні міфи про холостяцьке життя. Може ми знайдемо багато класного?

Вважають, що самотні люди нещасні і мріють про стосунки. Це стереотип, нав'язаний нам з дитинства: уявлення, що щастя можливе лише у стабільному шлюбі. А той, хто каже, що щасливий поодинці, просто вдає. Соціологи, спираючись на дослідження, зробили висновок, що існують чотири штучні стереотипи, які змушують людей боятися самотності.

1. Вони не можуть знайти собі пару, із ними щось не так. Багато хто вважає, що одинакам не вдається побудувати спільне життя. Але це не так! Одинаки саме не хочуть підбирати близьку людину, бо були у невдалих стосунках чи шлюбі. Розлучені чоловіки демонстрували, звичайно, велику готовність створити постійну пару, а жінки, розуміючи, яка на них ляже величезна відповідальність за ведення побуту, не були впевнені, що гра вартує свічок. "Ми любимо свою свободу і самі хочемо вирішувати, скільки і з ким нам спілкуватися" - ось жіноча думка.

 2. Вони страждають від самотності. А ось і ні. Масштабне багаторічне дослідження-анкетування показало такі результати: протягом восьми років людей запитували, чи вони щасливі. Ті, хто на початку дослідження був самотній, а потім одружився, відзначали велике щастя в перший рік після весілля. Але через рік показники дорівнювали дошлюбному або погіршувалися через невиправдані надії. Після розлучення їх рівень щастя від новонабутої свободи, був високий.

3. У них слабке здоров'я. Не відповідає дійсності.І серед переконаних затятих холостяків, і серед одружених людей цифра приблизно однакова – 81% людей вважають себе загалом здоровими.

4. Вони перетворилися на егоїстів за роки самотності. А ось сімейні люди – надійні друзі, уважні до родичів та відповідальні у праці. Але це ще один стереотип. Дослідження наочно показую, що одинаки завжди більш чуйні до рідні, ближче спілкуються із сестрами та братами, активніше приходять на допомогу сусідам. А сімейні люди фокусуються на дітях та сімейних турботах.

Залишатися самому чи знаходити свою половинку – це особистий вибір кожного. Самотність приносить страждання лише тому, у кого воно знижує самооцінку через нав'язані ярлики. Іншим воно дарує можливість свободи, саморозвитку, насолоду життям у повному обсязі.

А Ви як вважаєте? Діліться своєю думкою, читайте інші матеріали на нашому сайті. https://fermencol.ua

Заказать сейчас