В зоне особого внимания

В зоне особого внимания

Формування стрій (розтяжок) в ділянці грудей відбувається, як правило, у 3 випадках: 

А. Пубертатний вік  

У цей період поява розтяжок пов'язана з гормональною перебудовою організму: різко збільшується синтез кортизолу, стероїдів і прогестерону. Скелет підлітка розвивається прискореними темпами. Це призводить до сильного шкірного натягу, шкіра не встигає за змінами, що відбуваються, в результаті чого тріскається і утворюються розтяжки.

Б. Використання стероїдів у спорті 

Прийом анаболічних стероїдів або інших гормональних препаратів спортсменами часто провокують появу стрій в ділянці грудей. Шкіра не встигає розтягуватися через різке зростання м'язів, і утворюються розриви. 

В. Період вагітності і під час лактації Поява стрій при вагітності також пов'язана з рівнем гормонів (підвищення прогестерону, зниження естрогену) і збільшенням маси тіла. Попередити появу розтяжок не завжди можливо, оскільки це пов'язано з генетичними особливостями і типом колагену кожної людини. Часто стрії з'являються вже після народження дитини, коли жінка годує грудьми. Збільшені в обсязі груди під вагою власної ваги призводить до розтягування шкіри, а малюк регулярно травмує її під час грудного годування. Все це також прискорює процес утворення розтяжок.  

Хочеться нагадати, що стрії відносяться до атрофічних рубців. Перші півроку – рік розтяжки мають яскраво-червоний чи фіолетовий колір (через розриви капілярів). З часом місця розривів затягуються сполучною тканиною, тому стрії часто біліють.

Щоб усунути розтяжки, необхідно усунути змінені волокна колагену в місцях розривів. Допомогти в цьому зможе ФЕРМЕНКОЛ – комплекс із 9 колагеназ із низькою молекулярною масою. Засіб руйнує основні компоненти надмірної рубцевої тканини – патологічні колагенові волокна та гіалуронову кислоту. Перші результати помітні вже через 2-3 тижні застосування. 

ФЕРМЕНКОЛ можна використовувати під час вагітності та грудного годування, не містить гормони та силікон, діє місцево, не всмоктується в кров. 

 ВАЖЛИВО. При застосуванні ФЕРМЕНКОЛ у період лактації залишки засобу слід видалити теплою водою з милом, щоб уникнути попадання гелю до дитини з молоком. Дізнатися більше про препарат можна на цьому сайті.

Заказать сейчас